סידני גשר

שכונות מרכזיות בחדרה

אירו

 דף הבית  |  צור קשר  מי אנחנו  |  הוסף למועדפים  |  פרסם אצלנו

 

שכונות מרכזיות בחדרה

בית אליעזר – על שם שר האוצר הראשון, אליעזר קפלן. הוקמה בשנות ה-50 במזרח העיר על ידי עולים מהארצות רומניה, תימן ומרוקו. לרוב הבתים היו משקי עזר. בשכונה נבנו גם בית קולנוע קטן ואולם להופעות. עם הזמן הפכה השכונה לשכונת ווילות, וכיום חיים בה למעלה מעשרים וחמישה אלף תושבים. בשנות השבעים נוספו לשכונה נווה אליעזר ושיכון יוגוסלבים, ובשנות ה-90 נבנתה "בית אליעזר החדשה".

ברנדיס – שכונה דרומית שהיוותה, בעבר, חלק בלתי נפרד מהעיר חדרה. כוללת בעיקר בתים צמודי קרקע.

גבעת אולגה – שכונה מערבית על חוף הים התיכון, שהוקמה בשנות ה-50. נקראת על שם אשתו של יהושע חנקין. בשנים הראשונות כללה אוכלוסיית השכונה בעיקר עולים חדשים, וכיום יש בה בניה חדשה, משפחות צעירות ואפילו בית מלון גדול. בשכונה נמצא גם כפר הנופש המפורסם "אולגה על הים".

גבעת ביל"ו – שכונה של עולים מתימן, שעלו לארץ במבצע "על כנפי נשרים". ממוקמת בסמיכות לשכונת נחליאל (ר' בהמשך). ליד השכונה ניצבה גבעה אשר משה דיין ערך בה חפירות ארכיאולוגיות רבות, ומאוחר יותר הוקם באזור מטווח.

האוצר – שכונה בצפון-מרכז העיר. מקור השם "האוצר" הוא באגודה שרכשה, בראשית שנות ה-20, את האדמות עליהן נבנתה השכונה: "אוצר התיישבות היהודים". בשכונה בניה צמודת-קרקע, ובמרכזה "פארק גן יהושע" על שם יהושע חנקין.

חפציבה – שכונה קטנה בצפון העיר, אשר תושביה הם ברובם יוצאי תימן. בשכונה פארק גדול לרווחת הציבור בשם "חוות חפציבה", שנרכש בשנת 1992 על ידי חברת החשמל במחיר של עשרים מיליוני דולרים.

נווה חיים – שכונה צפונית, נוסדה בשנת 1935. נקראת על שם חיים ארלוזורוב.

נחליאל – שכונה בצפון-מזרח חדרה. בשנת 1923 התיישבו בה עולים מעדן (תימן), שעברו מסע ייסורים בדרך לארץ ישראל (רבים אבדו במהלך מסע זה).


צור קשר  |  מי אנחנו  |  תנאי שימוש  |  פרסם אצלנו  

 

  Copyright © Hadera.co.il

 

 
חדרה
ההיסטוריה של חדרה
הכלכלה של חדרה
החינוך בחדרה
שכונות מרכזיות בחדרה
פארק נחל חדרה
יער חדרה
"כפר הים"
חופי הרחצה בחדרה
שביל התפוזים חדרה
רפואה בחדרה
נדל"ן בחדרה
החאן ובית הכנסת הגדול של חדרה
בתי אבות בחדרה
ספורט בחדרה
תרבות ואומנות בחדרה
תחנת הכוח של חדרה
קניון לב חדרה